2018-01-12 

Har inte reklam utbudet i TV sändningarna gått för långt, lekte med att räkna ut sändningstiden av reklam under en sportsändning på Tv. Om vi förutsätter att vi tittar på några av dessa kanaler 3.4. 5.6.7.8.9.10.11 och12: an, under en kväll i ca 6 timmar, det innebär minst 60 ST avbrott för reklamsändning med en samman lagd reklamtid på ca 12–14 timmar, och då är inte kanalernas egna reklamtid för programpresentationer inräknade, vad får vi då ut av denna flora av upprepade reklaminslag  som Trivago, Kycklingburgare, Magnum, Milda, Samsung, Lendo, Pampers, Pepsodent, Nicotell, Flora, eller av hundra tal liknande återkommande reklaminslag, som dessutom saknar attraktions kraft. Det är tydligen sant som det sägs att för oss tv tittare så kan man visa all j-a skit och vi sväljer dessa utan protester. Tur att vi har Public service SVT 1, SVT 2, p1,p2,p3,p4,svt24, barnkanalen och SVT play, som inte påverkas av kommersiella eller politiska intressen och är fria från reklam. Men det finns politiker inom borgerliga partier som vill privatisera hela public servis till gagn kanske för sina egna intressen.

2018-01-07

Äntligen ser man slutet på helgfirandet för den här gången, om det ändå hade varit samma sak för snöandet och snöskottandet men så är ju inte fallet, vi får vänta oss mer snö, det sägs ju att det kommer 1/3 dels snö till jul så vi har att vänta ytterligare 1,6 meter, jag mätte snödjupet till 85 cm i går, hoppas bara att de gamla sägnerna inte besannas. Den som lever får se, God fortsättning på det nya året.Mellandagar 2017–12

Mellandagarna har man haft lugna gatan, lite snöröjning men mest så har man legat på rygg och läst två böcker, bägge böcker med anknytning till Hakkas med omnejd. Rastplats 58 författad av Peter Johansson och handlar om ”mordet på Carolin” samt boken med titeln ”marken” författad av David Väyrynen Hakkas, diktsamlingen ”marken” som har sina rötter i bygden.Julotta 2017

Strålande Julaftons morgon, termometern har sjunkit ner mot -20 grader och det är för ovanlighetens skull klart väder, stjärnhimlen lyser från en klarblå himmel.

Det blev att fira Julafton hos Marlene och Jerry i Gällivare, det var en tradionellt vanligt firande med skinka, revbensspjäll, köttbullar och en massa andra tillbehör på bordet, och givetvis hade Tomten varit snäll även detta år så det blev paketöppningar trots alla tidigare löften om förbud till julklappar.

På juldagen så besökte vi Julottan i Hakkas kyrka, lyssnade till det traditionella julevangeliet sen blev det Julotta kaffe på Bygdegården festvåning som tidigare år.    Borgrunds kyrka i Norge          Björk klädd i rimfrost                    Stugan inför Julen
    

Vecka 51  2017

”metoo rasar vidare, kändisarnas dolda talanger kommer fram i ljuset, mycket märkligt att det har mörkats från offentligheten så effektivt, eller har det varit allmänt känt och tillåtet inom etablissemangets kretsar, den som lever får se om det blir ”ändringar” med att klappa till ändan på medarbetare efter att publiceringarna har svalnat.

Annars går livet sin gilla gång, posten kommer med räkningarna utan avbrott som vanligt det enda som skiljer i dessa frakturer är beloppet, uppmärksammade fakturan från Vattenfall och gjorde en jämförelse 2015 – 2017 och det visade sig att elkostnaderna hade höjts med 45% under dessa tre år, och jämförelsen är baserad på en förbrukning på 5000 KW.

God Jul och ett Gott Nytt år önskar Webmastern.


            Kyligt vitt                               Riktig vintermiljö                      Solig vinter morgon

   Snöiga dagar 2017–12 vecka 49

Snön fortsätter att vräka ner från det grånande himlavalvet till stor förtret för oss som försöker hålla gårdsplanen någorlunda fri från snö eländet.

Har även gjort avslut på hjälparbetet i Willys vattenskadade hus, och det känns skönt men kanske mer skönt för Willy och Inger-Anna nu när alla inredningar är på plats. Min sista vaktmästare vecka denna period är snart över för denna gången, men jag tror ändå inte att jag blir helt arbetsbefriad från uppdrag framledes och det känns också skönt trots att alla julbelysningar är monterade enligt julhelgens traditioner.  
      Snöklädd granskog                 Villa ljussatt inför Julen            Ett kalhygge i vinterskrud.
              

Vecka 47/48 2017.

Inte bara snöandet har ställt till det rejält för många medborgare i detta landet, Metoo-kampanjen har verkligen rört om i grytan, många kändisar och makthavare har blivit tagna på sängen med neddragna byxor och ändan bar.

Har även i snöstormen tittat tv sändningen från Sverige demokraternas Landsdagar som gick av stapeln i veckoslutet, SD har aldrig varit mitt parti och framför alt inte efter deras Landsmöte, i deras retorik finns inte Sverige, nej inte en enda talare från talarstolen fick Sverige några erkännanden, alt var ett enda elände, äldrevården, sjukvården, skolan, fackföreningarna, för att inte tala om alla invandrarna, liksom SR radio/ tv som räknas som en korrumperad kommunistisk stat, att vara så bitter och så långt från verkligheten, måste vara ett rent helvete, kanske är det därför så många av Sverige demokraterna har svårt att anpassa till demokratin och samhället, de tror kanske att parlamentet är till för slagsmål med järnrör.  


  Kan vara en störd medborg.     Mycket mer tilltalande info.   Även renägare påtalas av SD. 


Vecka 47 2017-11

Plötsligt men inte oväntad så var snövintern här, vykortet är och blir likt alla tidigare vintrar, nu tar sig andra uppgifter över ens fritidssysselsättningar, framför alt att hålla gårdsplanen fri från det ständiga snökaoset.

Vi jag och Anders hade förbättringar och färdigställandet att utföra av Bygdegårds väggen och nu är det gjort, resultatet blev godkänd tyckte vi och fick stöd av Inge, Märit och Anni, men vi har redan påbörjat med ett annat projekt i förrådsdelen i bagarstugan där ska vi fixa till hyllplan för förvaring av förbrukningsmaterial, varor och verktyg bl.a. men det jobbet är inte tidsplanerad så det får ta sin tid.

 
   Solen strax ovan horisonten.       Björk klädd i rimfrost.          Saltsten inom jaktområdet.